Regulament

2024

Predare porumbei: 1 martie – 31 mai

Taxa de participare:

  • 100 euro/porumbel si se poate participa cu
  • 2 porumbei sau echipa de 5 porumbei+1 gratis – 450 euro.
  • Oferta este pentru primele 100 de echipe achitate.
  • Crescatorii care se inscriu cu 3 echipe beneficiaza de inca 2 porumbei gratis

Celelalte echipe vor fii 5+1 gratis – 500 euro
*Participantii care nu au avut porumbel imbarcat la etata finala 2023 vor primii un porumbel gratis in anul 2024

Nu se percepe nicio taxa de activare;

Participanții vor achita taxa de înscriere în conturile:
Numarul maxim de porumbei care pot fi adusi de un crescator este nelimitat;
Platile in lei vor fi calculate la un curs valutar de 5 lei/euro
Porumbeii trebuie să respecte următoarele condiții:

Să fie vaccinați impotriva paramixovirozei, Sa fie insositi de pedigree si taloane de proprietate in ziua predarii la OLR. Acestea vor fi tinute sigilate in plic si vor fi deschise dupa etapa finala.
Sa aiba inele din anul 2024 Porumbeii vor primi senzor si vor fi inregistrati in calculator in cel mult 5 zile de la data primirii la OLR si inelele vor fii sigilate cu stiker.

Antrenamentele si concursurile vor putea fi urmarite online prin sistemul Benzing Live.

În caz de conditi meteo nefavorabile organizatorul impreuna cu echipa de asistenta își rezervă dreptul de a modifica antrenamentele și concursurile (data lansării).
Daca este nevoie se vor face antrenamente si intre etapele oficiale.

Organizatorul își asumă responsabilitatea pentru asigurarea celor mai bune condiții:
– hrană;
– tratamente (inclusiv vaccinare împotriva adeno-coli și paramixoviroză);
– antrenamente și securitate pentru porumbeii angajați.

Premiere va avea loc în ziua în care se va desfășura etapa finală.

La data de 3 iunie 2024 se va face un inventar al porumbeilor si porumbeii lipsa vor putea fi inlocuiți gratis in anul urmator. Porumbeii neachitati (neactivati) până pe data de 3 iunie intra in proprietatea columbodromului și se pot activa de oricine dorește, astfel proprietarul îs pierde dreptul asupra porumbeiilor. Asul se calculeaza dupa sistemul Benzing Live (media timpului in aer al porumbelului).

Toti porumbeii sositi la etapa finala și la etapa derby vor fi vanduti prin licitatie online. Dupa licitatie crescatoru primeste 40%,OLR-ul 40% , 20% siteul cu licitatii.

Cine nu trimite pedigree-ul, nu beneficiază de prețul licitației, iar porumbelul nu va intra în licitație.

Porumbeii scosi la licitatie care nu s-au vandut, vor putea fi cumpărați cu suma de 150 RON de către proprietar în termen de 5 zile de la licitație. In caz că rămân nerevendicați după termenul de 5 zile, aceștia pot fii cumparati de oricine.

Super Derby VAMA VECHE

La 2 săptămâni de la etapa finală se va organiza o etapă derby cu lansare de la VAMA VECHE (granița cu Bulgaria) 496km.

Primii 5 porumbei sosiți la semifinală daca se reîntorc din Finala nu vor participa la etapa Derby. Primii 20 porumbei sosiți la finală și primii 10 AS nu vor participa la etapa DERBY.

Toți ceilalți porumbei sosiți la finală vor participa la etapa DERBY și vor putea fi activați de către proprietari. Porumbeii neactivați de proprietari în termenul anunțat de organizator vor putea fi activați de orice persoană interesată să participe la fondul de premiere al
etapei DERBY.

In cazul in care o persoana activeaza un porumbel al altui crescator, aceasta va putea beneficia de fondul de premiere al etapei. Ulterior, in urma vanzarii porumbelului la licitatie, va beneficia crescatorul care a adus porumbelul la OLR.

Activarea pentru DERBY se va putea face după finală. Etapa DERBY va avea loc dacă se activează minimum 150 porumbei. Taxa de activare va fi de 50 Euro/porumbel cu nominalizarea seriei. Plățile se pot face în numerar la OLR sau în conturile anunțate pentru plata înscrierilor.

Se va considera porumbel activat porumbelul nominalizat pentru care s-a achitat taxa de activare.

Porumbeii care participa la etapa derby nu vor fi luati in considerare pentru clasamentul AS. *Premiile sunt calculate la un efectiv de 1500 de porumbei platiti. Daca vor fi mai multi porumbei premiile vor creste, daca vor fi mai putini porumbei premiile vor fi calculate proportional.
Premiile vor fii impozitate conform legilor statului!

Va multumim si va asteptam cu drag!

Parerea voastra conteaza lasa un mesaj!